Articole vestimentare la care să renunţi dacă vrei să arăţi cu zece ani mai tânără: recomandările designerilor

La fel ca în cazul machiajului, stilul vestimentar ar trebui adaptat vârstei. Dresurile pline de modele, rochiile tip sac sau combinaţiile de culori ţipătoare sunt doar câteva din greşelile pe care le fac femeile atunci când vine vorba de alegerea articolelor vestimentare.

Din dorinţa de a arăta mai tinere, multe doamne adoptă un aspect total nepotrivit vârstei. Oricât de mult ne-ar plăcea bluza care ne venea grozav când aveam 18 ani, purtarea ei la o vârstă medie poate scote în evidenţă trecerea anilor, scrie BrightSide.com. Specialiştii în domeniu au făcut o listă a articolelor vestimentare pe care ar trebui să le evitaţi sau chiar să le eliminaţi din garderobă.

Dresuri cu model

Dresurile pline de modele sunt potrivite doar pentru show-uri de modă sau pentru şedinţe foto. În viaţa de zi cu zi, vă pot îmbătrâni cu 20 de ani, spun specialiştii. Dacă vreţi să ieşiţi în evidenţă într-un mod pozitiv, ar trebui să vă îndreptaţi atenţia către modelele monocrome fără imprimeuri, care vă vor ajuta să arătaţi elegant şi sofisticat.

Bluze cu mâneci tip aripi

Bluzele cu mâneci tip aripi sunt greu de purtat, avantajând doar trupurile cu structuri subţiri. Dacă nu vă încadraţi în această categorie ar fi bine să evitaţi astfel de articole de îmbrăcăminte.

Rochie tip „sac“

„Articolele vestimentare care seamănă cu un sac de cartofi nu reuşesc să evidenţieze corpul, făcându-vă să păreţi exagerat de voluminoase“, spune stilistul Orly Schwartz. Specialistul recomandă rochiile tip „teacă“ şi combinaţia cu o jachetă tăiată pentru a vă accentua mai bine talia.

Pietre, imprimeuri şi alte accesorii

Materialele translucide, imprimeurile cu inimi şi pietre vă fac întotdeauna să arătaţi mai în vârstă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţaţi în totalitate la accesorii. Pur şi simplu asiguraţi-vă se potrivesc stilului dvs.

Combinaţii de culori ţipătoare sau articole cu mesaje vesele

„Ar trebui să vă opriţi din a cheltui bani pe tricouri cu imprimări strălucitoare, slogane vesele sau combinaţii de tip buchet de primăvară“, recomandă Alana Kelen, o celebră stilistă din New York. În schimb, optaţi pentru bluze monocrome şi coliere cu design minimalist. Stilul clasic va rezista întotdeauna testului timpului.

Culori pământii

Kaky, măsliniu, galben închis sau fistic nu se potrivesc tuturor. De cele mai multe ori, acestea accentuează ridurile şi oferă un aspect nesănătos.

Materiale care amintesc de tapiţerii sau draperii

Diane Pollack, expert vestimentar din New York, crede că purtarea lucrurilor „dintr-o altă epocă“ este o adevărată crimă împotriva stilului, dându-i purtătorului un aer învechit, amintind de imprimeurile florale ce duc cu gândul la tapiţerii sau draperii.

Articole pline de accesorii

Articolele pline de curele, buzunare sau nasturi se purtau cu 30 de ani în urmă. În zilele noastre, astfel de haine adaugă ani aspectului. Înlocuiţi aceste articole de îmbrăcăminte cu o cămaşă simplă pentru un rezultat atractiv şi sexy. 

Mai jos ți-am pregătit câteva articole potrivite vârstei tale propuse de Voglia.ro  , magazinul online preferat al vedetelor din televiziune si al modelelor precum ( Mara Banica , Maria Constantin , Adriana Bahmuteanu ,Deea Maxer , Paula Mingine , Simona Trasca ,Denisa Bita , Roxana Vasniuc , Mădălina Bălan , Andreea Lazar  si alte nume mondene pe care le poti vedea in tinutele Voglia pe facebook-ul Voglia.ro )  .

Rochitele de mai sus dar si alte modele gasesti in urmatoarele indicii :

Compleu elegant Voglia 2018

Rochie trei sferturi Voglia

Rochie trei sferturi portocalie Voglia

Rochie de nunta bordo Voglia

Rochie de ocazie cu perle Voglia

Rochie neagra Voglia

Rochie lunga neagra , crapata pe picior Voglia

Rochie verde tip balerina Voglia

Rochie lunga roz tip printesa Voglia

Rochie neagra tip Coco Chanel Voglia

Rochie rosie crapata pe picior Voglia

Rochie cu imprimeu floral Voglia

Rochie de ocazie albastra tip printesa Voglia

Rochie neagfra crapata pe picior Voglia

Rochie eleganta 2018 Voglia

Compleu elegant Voglia

Rochie roz de printesa Voglia

Rochie deosebita Voglia 2018

Rochie tip sirena cu broderie Voglia

Rochie neagra cu perle Voglia

Rochie lunga de ocazie Voglia

Rochie de ocazie din dantela Voglia

Rochie verde lunga Voglia

Rochie neagra din dantela Voglia

Rochie argintie cu perle Voglia

 Rochie verde din dantela Voglia

Rochie neagra din dantela Voglia

Rochie bordo din catifea Voglia

Rochie sexy din catifea Voglia

Rochie albastra din catifea Voglia

Rochie in doua culori din catifea Voglia

Rochie eleganta din catifea Voglia

Rochie din catifea 2018 Voglia

Rochie lunga din catifea Voglia

Rochie midi din catifea Voglia

Rochie verde din catifea Voglia

Rochie din catifea neagra Voglia

Rochie de petrecere din catifea Voglia

Rochie de petrecere din catifea Voglia

Rochie sexy din catifea Voglia

Rochie de seara din catifea Voglia

Rochie cu imprimeu din catifea Voglia

Rochie neagra din catifea Voglia

Rochie gri din catifea Voglia

Rochie verde smarald Voglia