Istoria salopetei – de la uz la eleganta

Bună , draga mea !

Înainte de a scrie acest articol , m-am inoformat și am aflat că prima menţiune a ceea ce noi astăzi numim salopetă datează din anul 1792 şi că de fapt primele salopete erau nişte pantaloni care erau purtaţi peste pantalonii obişnuiti, în ideea de a-i proteja, aşa că salopeta acelor vremuri de fapt nu semana deloc cu felul în care arată astăzi salopetele. Aceste salopete rudimentare erau purtate de către mulţi dintre militarii acelor vremuri, inclusiv de cei ce făceau parte din miliţia Americană care a fost organizată pentru a lupta în Revoluţia Americană.

Însă modelul de salopetă pe care noi îl purtăm astăzi a fost introdusă abia în anul 1891 şi a devenit populară în special la locurile de muncă din mediul industrial, fiind purtată de către muncitori peste îmbrăcămintea obişnuită în ideea de a o proteja. În lunile de vară însă muncitorii, pentru a nu suferi de cald, purtau salopeta în locul pantalonilor. Încetul cu încetul folosirea acesteia s-a extins şi a devenit piesă de îmbrăcaminte folosită în diverse domenii, de la transporturi la constructii, fabrici, ferme etc.

Deşi iniţial a fost purtată doar de către bărbaţi, prin anii 1900, odată cu emanciparea femeilor şi patrunderea acestora ca muncitoare în domeniile industriale, salopeta a început să fie purtată de ambele sexe. În timpul Primului Razboi Mondial, femeile care lucrau în fabricile din Anglia purtau salopete, lucru normal de altfel deoarece acestea protejau muncitorii de praf sau alte substanţe dăunătoare din mediul industrial. 

Încetul cu încetul însă, odată cu trecerea timpului, salopeta devine piesă de vestimentaţie purtată şi în afara locului de muncă, fiind considerată chiar mai comodă decât clasicii blugi şi dându-i purtătorului un look mai chick.

Salopeta, ca piesa de vestimentaţie reuşeste să treacă proba timpului şi astăzi este prezentă în lumea modei, în creaţiile marilor designeri, în diferite forme şi modele.

Și dacă am aflat câte ceva despre salopetă , a sosit momentul să vedem modelele propuse de Voglia.ro  , magazinul online preferat al vedetelor din televiziune si al modelelor precum ( Mara Banica , Maria Constantin , Adriana Bahmuteanu ,Deea Maxer , Paula Mingine , Simona Trasca ,Denisa Bita , Roxana Vasniuc , Mădălina Bălan , Andreea Lazar  si alte nume mondene pe care le poti vedea in tinutele Voglia pe facebook-ul Voglia.ro )  .

Salopeta din catifea eleganta Voglia

Salopeta decoltata Voglia

Salopeta neagra sexy Voglia

Salopeta cu spatele gol Voglia

Salopeta cu dantela Voglia

Salopeta lunga rosie Voglia

Salopeta roz pudra eleganta Voglia

Salopeta scurta Voglia

Salopeta cu motive traditionale Voglia

Salopeta casual Voglia

Salopeta vara 2018 Voglia

Toate aceste modele le gasesti pe www.Voglia.ro la categoria Salopete 2018 .

Alte tinute extraordinare gasesti in urmatoarele indicii :

Tinute de club 2018 Voglia

Tinute pentru Valentine”s Day Voglia 2018

Rochii pentru Valentine”s Day 2018 Voglia

Bluze elegante pentru Valentine”s Day Voglia

Fuste elegante pentru Valentine”s Day Voglia

Winter sales 2018 Voglia

Outlet online Voglia